ششمین گردهمایی مؤسسه های فعال در آموزش زبان فارسی در جهان-
اسدی موحد: زبان فارسی تأثیر بسزایی بر زبان و فرهنگ سواحیلی دارد.

مدیرعامل مؤسسه الهدی با اشاره به ارج و اعتبار زبان فارسی در قاره آفریقا گفت: زبان و ادبیات فارسی تأثیر بسزایی بر زبان و فرهنگ سواحیلی دارد و رایزنان فرهنگی ایران در عرصه جبهه فرهنگی با بهره مندی از ظرفیت های مختلف نسبت به ترویج زبان فارسی اهتمام ویژه دارند.

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، حجت الاسلام محمد اسدی موحد، مدیرعامل مؤسسه فرهنگی، هنری و انتشارات الهدی در سخنرانی خود در نشست تخصصی این گردهمایی با عنوان «نقش و جایگاه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در آموزش و گسترش زبان فارسی در قاره آفریقا» گفت: ورود زبان فارسی به آفریقا به 950 سال قبل باز می گردد. مهاجرت ایرانیان شیرازی به شرق آفریقا به ویژه تانزانیا را می توان بزرگترین مهاجرت گروهی مسلمانان دانست که با استقرار در رشته ای باریک از سواحل و جزایر این منطقه، آغازگر نقشی مهم در توسعه اسلام در شرقی ترین نقطه آفریقا شدند.

وی ادامه داد: از این رو، تأثیر مهم زبان و ادبیات فارسی بر زبان و فرهنگ سواحیلی را شاهد هستیم؛ چراکه در محاورات زبان سواحیلی، واژه فارسی مشهور است. حتی رسم الخط بعضی کشورهای آفریقایی از جمله سواحیلی فارسی بوده است که در تانزانیا این رسم الخط توسط جولیوس نرنره به لاتین تغییر پیدا کرده است.

حجت الاسلام اسدی موحد به نقش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در آموزش و گسترش زبان فارسی در قاره آفریقا اشاره کرد و افزود: رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهه اول 1360 با نظارت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بسیاری از کشورهای آفریقایی با برگزاری دوره های آموزشی و کارگاه های تخصصی آموزش زبان و ادبیات فارسی و اعطای گواهینامه و بورسیه تحصیلی به معرفی  و گسترش زبان فارسی پرداختند.

وی همچنین، بیان کرد: آموزش زبان فارسی در آفریقا باید به دو قسمت تقسیم شود. جنوب شرق و غرب و شمال آفریقا؛ کشورهای شمال آفریقا از قبیل تونس، مصر، الجزایر و مراکش با توجه به اشتراکات فرهنگی و دینی علاقه زیادی به آموزش ادبیات فارسی داشته اند که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نهادهای همکار در عرصه گسترش زبان فارسی مانند بنیاد سعدی و وزارت علوم، نسبت به راه اندازی کرسی زبان فارسی و آموزش زبان فارسی به عنوان واحد اختیاری با اعطای گواهینامه، بدان اهتمام ورزیدند.

استقبال دانشجویان دانشگاه های تونس از زبان فارسی

مدیرعامل مؤسسه الهدی با اشاره به آموزش زبان فارسی در 4 دانشگاه تونس اظهار کرد: به همت رایزنی فرهنگی ایران در تونس و با حمایت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نخستین اتاق ایرانشناسی به منظور ترویج زبان و ادب فارسی و تمدن ایران اسلامی در دانشگاه منوبه افتتاح و به زودی در دو دانشگاه دیگر این کشور، افتتاح خواهد شد.

وی معرفی فرهنگ و تمدن ایرانی ـ اسلامی، برگزاری همایش و نشست های فرهنگی، دوره های دانش افزایی زبان فارسی، آموزش مترجمان و کارگاه آموزشی تربیت معلم زبان فارسی را از فعالیت های مهم رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور به ویژه شمال آفریقا دانست.

مدیرعامل مؤسسه الهدی در پایان سخنان خود، با توجه به کمبود اعتبار در زمینه زبان فارسی گفت: رایزنان فرهنگی ایران در عرصه جبهه فرهنگی همواره با برنامه ریزی و نوع آوری خوب تلاش کردند که مشکلات بودجه و اعتباری ضربه ای به آموزش زبان فارسی در آفریقا وارد نکند و با استفاده از راهکارهای جدید و بهره مندی از ظرفیت های مختلف در کشور نسبت به ترویج زبان فارسی اهتمام ویژه داشته باشند.

بنابر اعلام این خبر، ششمین گردهمایی مؤسسه های فعال در آموزش زبان فارسی در جهان با حضور بیش از ۳۰ دستگاه مرتبط و فعال در امر آموزش زبان فارسی با هدف شناسایی نقاط ضعف و قوت و هم افزایی این دستگاه ها امروز به همت بنیاد سعدی و به میزبانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در حسینیه الزهرا(س) این سازمان در حال برگزاری است.

در این گردهمایی، چهار نشست تخصصی با موضوعات «نقش و جایگاه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در آموزش و گسترش زبان فارسی»، «آموزش مجازی زبان فارسی (دستاوردها و چالش های پیش رو)»، «راهکارهای جذب فارسی آموزان و تقویت کرسی های زبان و ادبیات فارسی» و «استانداردسازی آموزش و آزمون سازی زبان فارسی (آمفا، داتفا و تی تی سی)» برگزار می شود.

همچنین در حاشیه این گردهمایی یک روزه، نمایشگاهی با محوریت معرفی محصولات مؤسسه های فعال در آموزش زبان و ادبیات فارسی در جهان برپا شد.





نظرات کاربران