
«آشنایی با روسیه از دریچه آداب و رسوم»
نویسنده: ابوذر ابراهیمی ترکمان، مهناز نوروزی
نوبت چاپ: اول
سال انتشار: 1391
زبان: فارسی
تعداد صفحه: 224
تعداد جلد: 1
قیمت: 80000 ریال
قطع: وزیری
بی شک، بدون شناخت فرهنگ و آداب و رسوم ملت ها نمی توان تعاملات فرهنگی و سیاسی درستی با آنها برقرار کرد.
فرهنگ مردم روسیه بر پایه فرهنگ شرقی پی ریزی شده و در سال های اخیر بر اثر آمیختگی نه چندان مطلوب با فرهنگ غربی، به فرهنگی با زیربنای شرقی و رویه ی غربی تبدیل شده است. اما لجام گسیختگی فرهنگ غرب هنوز نتوانسته است بر فرهنگ روس ها غلبه کند و زیرینه شرقی بودن فرهنگ روسیه، این توان را داشته که تا امروز در برار هجوم فرهنگ غرب ایستادگی کند.
کتاب «آشنایی با روسیه از دریچه آداب و رسوم» که شامل قسمت های مختلف آیین ها و رسوم مسیحیان ارتدوکس، آیین ها و مراسم مذهبی مسلمانان روسیه، آیین ها و سنت های ملی روسیه، جشن ها و مراسم سنتی خانوادگی و در آخر آداب زندگی اجتماعی در نزد مردمان روس است می کوشد تا علاقمندان به فرهنگ و آداب این سرزمین کهن را با نحوه ی زندگی و افکار و عقاید آنان آشنا سازد. در هر یک از این مباحث سعی شده است تا این آیین ها و سنت های مرسوم با نگرشی به زندگی مردمان روس در روزگاران گذشته و حتی در روسیه باستان آورده شود.
در تدوین این کتاب از متون مختلف به زبان روسی و دائره المعارف ها و کتاب ها و مقالات ارزنده ای در این زمینه استفاده شده است.
در صفحه 144 کتاب در بخشی با عنوان آداب رفتار در خیابان می خوانیم:
" ....باید هنگام حاضر شدن در خیابان به عنوان بخشی از جامعه،همواره ظاهری آراسته و مناسب داشت. بیرون آمدن از منزل با دمپایی یا لباس راحتی حتی برای مدتی کوتاه مثلا خرید مجله یا روزنامه از کیوسک سر خیابان امری ناپسند است ... . لباس ها باید قبل از بیرون آمدن حتما اتوکشی شده باشند. اما مهمتر از آن طرز راه رفتن و رعایت چگونگی رفت و آمد در خیابان است... .افراد نباید به کسانی که از کنار آنها عبور میکنند با دقت نگاه کنند. خیره شدن به افراد در حال عبور به خصوص افراد معلول و یا نشان دادن کسی با انگشت اشاره یا دست در روسیه امری زشت و ناپسند است. سوت زدن در روسیه در خیابان یا اماکن عمومی امری زشت و ناپسند است. اگر دو نفر در کنار هم راه میروند، خانم یا آن که بزرگتر و یا دارای مقام والاتر است در سمت راست حرکت می کند. به طور کلی می توان گفت که به ترتیب وسط، سمت راست، و سمت چپ در مسیر حرکت دارای اهمیت و احترام هستند.در روسیه سلام و احوالپرسی با آشنایان در خیابان حتی اگر بر خلاف میل باشد باید به جا آورده شود."